Mjölkchoklad cheesecake

I eftermiddag har jag och syster E gjort en mjölkchokladcheesecake till efterrätt ikväll. Jag fick receptet av en körkompis idag på förmiddagen. Riktigt mumsigt ska det bli!








Receptet är enligt följande:

Botten
10-14 digestivekex
ca 75 gr smör

Krossa kexen fint, smält smör och blanda ner med kexen.
Tryck ut smeten i en form (helst med löstagbar kant + smörpapper i botten).
Ställ kallt så att smeten kallnar.

Toppen
200 gr philadelfiaost
1-2 msk vaniljsocker
200 gr marabou mjölkchoklad (kan bytas ut mot andra smaker)
2 dl vispad grädde

Mosa osten och blanda i vaniljsocker. Smält chockladen i vattenbad.
Blanda ner den smälta chokladen i osten. Vispa grädde och vänd ner i smeten.
Blanda ihop försiktigt. Bred chokladsmeten över kexbotten. Ställ i frysen tills den stelnat.

Kan med fördel tas upp en stund innan servering.

Lycka till!

 

johanna

hur god var den??

Carro

Låter väldigt smaskigt! Hur blev den?

Maire

Den var väldigt god, men mäktig! Väldigt enkelt att göra också! Ett tips. Ta lite mindre philadelfiaost och kanske lite mer grädde. Flera av oss tyckte att osten tog lite för mkt överhand i smaken. =)