Mjölkchoklad cheesecake
I eftermiddag har jag och syster E gjort en mjölkchokladcheesecake till efterrätt ikväll. Jag fick receptet av en körkompis idag på förmiddagen. Riktigt mumsigt ska det bli!
Receptet är enligt följande:
Botten
10-14 digestivekex
ca 75 gr smör
Krossa kexen fint, smält smör och blanda ner med kexen.
Tryck ut smeten i en form (helst med löstagbar kant + smörpapper i botten).
Ställ kallt så att smeten kallnar.
Toppen
200 gr philadelfiaost
1-2 msk vaniljsocker
200 gr marabou mjölkchoklad (kan bytas ut mot andra smaker)
2 dl vispad grädde
Mosa osten och blanda i vaniljsocker. Smält chockladen i vattenbad.
Blanda ner den smälta chokladen i osten. Vispa grädde och vänd ner i smeten.
Blanda ihop försiktigt. Bred chokladsmeten över kexbotten. Ställ i frysen tills den stelnat.
Kan med fördel tas upp en stund innan servering.
Lycka till!
hur god var den??