Fika time

 

Dagen är i full gång. Snart är det dax för arbetslagsmöte med kollegorna. Idag är det jag som bjuder på fika. Riktigt mumsigt ska det bli! Ikväll blir det dessutom godisfrossa! Det har jag alltid på onsdagar. En riktig lyxdag med andra ord!

Lillördag

Gud så skönt det är att få vakna upp i sin egen säng varje morgon. Jag och Mr K sa det igår. Det är så smidigt att gå och lägga sig nu för tiden. Inget soffbord som skall flyttas på, ingen matta som ska vikas, ingen bäddsoffan som skall väcklas ut och bäddas i och inget berg med grejer som ligger i ett hörn. Allt är ordning och reda på nu. Skönt!

Idag är det jobb mellan 10 och 17:30. Jag hann med att plugga lite nu på morgonen och fick ihop drygt en sida till i arbetet. Det känns inte bra den här gången. Jag får inte igång något bra resonemang och inget bra språk heller. Hoppas att det lossnar imorgon när jag ska göra allt klart!

På jobbet har jag lektionsfritt idag och det är skönt. Nu ska jag planera en massa och rätta massa arbeten.

Hoppas ni får en bra dag!

Blåsigt värre

Det är en riktigt vacker höstdag idag. Jag har dock spenderat större delen av dagen inomhus och pluggat. Jag har även pratat med två rektorer här i Borås gällande praktikplats. Det verkar som att det kanske kommer att ordna sig trots att jag inte har möjlighet att göra praktik på min egna arbetsplats. En stor sten släpptes från mitt bröst, vilken lättnadskänsla!

Vid halv tolv gav jag mig ut på en rask promenad varvat med lite jogging. Gud så kallt det var ute och blåste gjorde det också! Riktigt rejält bör jag tillägga! Men skönt var det! Riktigt skönt att hinna med att träna igen!
Det har även blivit en del pluggande. Jag har plöjt igenom Illeris bok om lärande och börjat skriva på rapporten som skall vara inlämnad på onsdag, 6-8 sidor om kunskap och lärande. Lyckligtvis är det 1,5 i radavstånd! En sida är i a f skriven. Jag hoppas att jag blir klar på torsdag när jag är ledig nästa gång. Imorgon börjar jag inte fören 10 och då hinner jag nog plita ner lite också. Optimisten Marie är framme, känner ni inte det!? =)Så upphetsande ser Illeris bok ut, inte särskilt. Det där med att uttrycka sig kort och koncist vet han inte vad det är. Varje mening är minst 4 rader. *pust* Skriv på "svenska" istället för på "överbyråkratiska"!

Nu skall jag göra mig lite piggig och sedan gå neråt jobbet. Jag och en kollega ska iväg på Minimässa ikväll på en grundskolan för att marknadsföra oss så att 9:orna väljer oss nästa läsår. Hoppas att detta går bra!? Vad tror ni?

Ha det gott mina vänner!